Radi by ste ochutnali zdravší variant bez vyprážania? Skúste recept na karfiolové placky pečené na plechu.
INGREDIENCIA:
- 300 g karfiolových ružičiek
- 1 vaječný bielok
- 1 strúčik cesnaku
- zväzok čerstvej petržlenovej vňate
- ½ hrnčeka strúhanky
- ½ hrnčeka syra parmezánskeho typu (ľubovoľné)
- soľ
- korenie
- hladká múka
- olivový olej
POSTUP:
- Karfiol si predvarte do mäkšej konzistencie a nechajte vychladnúť.
- Do mixéra si dajte strúhanku spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou, prelisovaným cesnakom, syrom (ak ho chcete v zmesi tiež), soľ, korenie, bielok a karfiol.
- Všetko rozmixujte.
- Rúru si predhrejte na 200 °C.
- Z rozmixovanej hmoty si vytvorte fašírky, obaľte ich v múke a vyskladajte na plech. Nakoniec ich z oboch strán potrite olejom.
- Pečte 10 minút z každej strany.