Keď si skúsite pripraviť domácu ravioli z vlastnoručne vyrobeného cesta, iné už nebude chcieť au kupovaných už sa ani nepozastavíte.
INGREDIENCIA:
Cesto:
- 400 g hladkej múky
- 4 vajcia
- voda podľa potreby
- olej extra virgin
- soľ
Náplň:
- 250 g ricotty
- 300 g listového špenátu
- 200 g parmezánu
- 1 žĺtok
- muškátový oriešok
- pár lístkov šalvie
- maslo
- soľ, korenie
POSTUP:
- Múku zmiešame s vajcami, kvapkou olivového oleja a štipkou soli.
- Podľa potreby pridáme vodu.
- Vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň pol hodiny odležať v chladničke.
- Špenát sparíme vo vode, necháme odkvapkať a potom nasekáme.
- V mise ho zmiešame s ricottou a žĺtkom, dochutíme strúhaným muškátovým orieškom, soľou a bielym korením.
- Odležané cesto rozvaľkáme na štyri rovnaké pláty.
- Na dva diely cesta vytvoríme lyžicou kôpky náplne.
- Okraje potrieme rozšľahaným vajcom, prikryjeme zvyšnými plátmi cesta a rukami dôkladne pritlačíme kraje, rovnako tak okolo jednotlivých kôpok.
- Vzniknuté ravioli vykrajujeme v tvare štvorčekov a potom ich uvaríme v osolenej vode.
- Na panvici rozpustíme maslo, pridáme pár lístkov šalvie a uvarenej ravioli, zasypeme strúhaným parmezánom, premiešame a servírujeme.