Bravčová bábika s horčično-korenistou omáčkou

Bravčová bábika s horčično-korenistou omáčkou

Recept na korenistú omáčku s nádychom horčice. Je pripravovaná na výpeku z bravčovej bábiky.

INGREDIENCIA:

  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky roztlačeného čierneho korenia
  • 110 g bravčovej bábiky
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • ⅓ hrnčeka nasekané šalotky
  • ½ hrnčeka koňaku
  • ½ hrnčeka hovädzieho vývaru
  • ¼ hrnčeka dijonskej horčice

POSTUP:

  • Mäso si nakrájajte na zhruba 3 cm hrubé plátky, naklepte päsťou ruky, osoľte, okoreňte.
  • Na rozohriatom oleji smažte z každej strany 5 minút.
  • Počas vyprážania kontrolujte vnútornú teplotu bábiky (minimum je 65 °C, medium 70 °C).
  • Po usmažení dajte mäso bokom a na panvicu pridajte šalotku.
  • Po pol minúte pridajte koňak, po 10 sekundách horčicu a vývar.
  • Stlmte plameň a za stáleho miešania varte ešte 2 minúty.
  • Bábiku podávajte preliate touto omáčkou.
Korenistá omáčka s bravčovou bábikou a horčicou.
cremedelacrumb.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.