Recept na korenistú omáčku nie je obmedzený ani vo variante bez smotany. Síce musí byť zahustená múkou, ale aj za to naozaj stojí.
INGREDIENCIA:
- 3 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice nasekané šalotky
- ½ hrnčeka brandy
- 1 lyžica jablčného octu
- 2 hrnčeky hovädzieho vývaru
- 2 lyžice zeleného korenia v náleve
- nálev
POSTUP:
- Na lyžicu masla si usmažte šalotku, potom podlejte brandy a octom a varte ďalších 5-6 minút.
- Medzitým si v inom hrnci pripravte zápražku.
- Rozpustené maslo zaprášte múkou a miešajte, potom vlejte vývar a varte.
- Následne vývar s zápražkou prilejte k brandy a varte ďalších 10 minút.
- Ku koncu pridajte zelené korenie a dochuťte soľou, eventuálne trochou nálevu z korenia.