Bravčové medailónky na hubách

Bravčové medailónky na hubách

Výborne by sa hodili k americkým zemiakom.

INGREDIENCIA:

  • 700 g bravčovej bábiky
  • ½ lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 2 lyžice masla (ghí)
  • 250 g šampiňónov
  • 1 hrnček kuracieho vývaru
  • 1 lyžička čerstvého tymiánu
  • 1 lyžička kukuričného (tapiokového) škrobu
  • 1 lyžica vody

POSTUP:

  • Bábiku si nakrájajte na plátky, osoľte a okoreňte.
  • Na masle si ich osmažte z každej strany 4 minúty dozlatista.
  • Dajte ju bokom a zlejte si do misky aj výpiek.
  • Na troške masla orestujte na plátky nakrájané šampiňóny.
  • Restujte asi 5 minút dozlatista, potom pridajte tymián a podlejte vývarom.
  • Škrob si rozmiešajte v troche vody a zahustite omáčku.
  • Varte do zhustnutia.
  • Následne do omáčky pridajte aj medailóniky s výpekom, vypnite plameň a nechajte ešte 5 minút sadnúť.
Bravčové v hubovej omáčke.
thekitchenfairy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.