Zdravá bolonská omáčka z mletého mäsa

Zdravá bolonská omáčka z mletého mäsa

Bolonské ragú podľa Jamieho Olivera si nejde nezamilovať. Bude tento recept patriť do vašich rodinných klenotov?

INGREDIENCIA:

  • vetvička čerstvého rozmarínu
  • 50 g slaniny
  • olivový olej
  • 500 g kvalitného hovädzieho mäsa (mletého)
  • 500 g kvalitného bravčového mäsa (mletého)
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 stopkaté zelery
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 plechovky lúpaných paradajok
  • soľ
  • korenie

POSTUP:

  • Rozmarín si nasekajte nadrobno spolu so slaninou.
  • Na lyžici oleja si orestujte rozmarín spolu so slaninou.
  • Po dvoch minútach pridajte čerstvo namleté mäso (najlepšie pripravené doma alebo pri mäsiari), občas premiešajte, aby sa zatiahlo zo všetkých strán a duste 10 minút.
  • Cibuľu, mrkvu a zeler si nasekajte nadrobno a pridajte k mäsu.
  • Po 15 minútach pridajte pretlak a lúpané paradajky, trochu ich roztlačte vidličkou a podlejte 2 plechovkami vody.
  • Nechajte variť, kým sa tekutina nezredukuje (asi 2 hodiny).
  • Podľa potreby dosoľte a dokoreníme.
Báječné ragú na bolonský spôsob s cestovinami.
eataly.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.