Bolonské ragú podľa Jamieho Olivera si nejde nezamilovať. Bude tento recept patriť do vašich rodinných klenotov?
INGREDIENCIA:
- vetvička čerstvého rozmarínu
- 50 g slaniny
- olivový olej
- 500 g kvalitného hovädzieho mäsa (mletého)
- 500 g kvalitného bravčového mäsa (mletého)
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 2 stopkaté zelery
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 2 plechovky lúpaných paradajok
- soľ
- korenie
POSTUP:
- Rozmarín si nasekajte nadrobno spolu so slaninou.
- Na lyžici oleja si orestujte rozmarín spolu so slaninou.
- Po dvoch minútach pridajte čerstvo namleté mäso (najlepšie pripravené doma alebo pri mäsiari), občas premiešajte, aby sa zatiahlo zo všetkých strán a duste 10 minút.
- Cibuľu, mrkvu a zeler si nasekajte nadrobno a pridajte k mäsu.
- Po 15 minútach pridajte pretlak a lúpané paradajky, trochu ich roztlačte vidličkou a podlejte 2 plechovkami vody.
- Nechajte variť, kým sa tekutina nezredukuje (asi 2 hodiny).
- Podľa potreby dosoľte a dokoreníme.