Pravá bolonská omáčka na cestoviny

Pravá bolonská omáčka na cestoviny

Túto náramnú omáčku môžete podávať s pappardelle alebo tagliatelle. Ale pokojne ju môžete využiť do našich obľúbených receptov na lasagne .

INGREDIENCIA:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 stonka stopkového zeleru
  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g mletého bravčového
  • 1 a ¼ hrnčeka červeného vína (alebo hovädzieho vývaru)
  • 1 hrnček plnotučného mlieka
  • 800 g lúpaných paradajok (v plechovke)
  • 4 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica talianskeho korenia
  • 1 bobkový list
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia
  • parmezán alebo iný syr na posypanie

POSTUP:

  • Cibuľku nakrájanú na drobno a osmažte na oleji.
  • Pridajte prelisovaný cesnak, najemno nakrájanú mrkvu a zeler a restujte 5 minút.
  • Potom pridajte mleté mäso a duste 7 minút.
  • Pridajte mlieko a nechajte odpariť.
  • Pridajte paradajkový pretlak, talianske korenie, paradajky aj s nálevom a bobkový list.
  • Podľa potreby zrieďte vodou.
  • Duste pomaly a pokojne aj dve hodiny.
  • Podávajte so svojimi obľúbenými cestovinami posypané najlepšie parmezánom.
Pravá bolonská omáčka sa musí variť pomaly a dlho.
delish.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.