Recept na boloňskú omáčku bez mäsa sme tiež nezabudli.
INGREDIENCIA:
- 2 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 stonky stopkového zeleru
- 2 plechovky lúpaných paradajok
- čerstvá bazalka
- 1 lyžička sušeného oregana
- 2 bobkové listy
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 200 ml hovädzieho vývaru (alebo zeleninového)
- štipka chili
- 125 ml červeného vína
- 6 cherry paradajok
- soľ
- korenie
POSTUP:
- Cibuľu si nasekajte nadrobno a osmažte na oleji.
- Pridajte najemno nakrájanú mrkvu, pretlačený cesnak a nardobno nakrájaný zeler.
- Pridajte paradajkový pretlak a nechajte prejsť varom.
- Nasledovať budú lúpané paradajky, cherry paradajky nakrájané na polovice, bazalka, oregano, chilli, červené víno, hovädzí vývar a nakoniec bobkové listy.
- Varte do zhustnutia a zmäknutia.
- Dochuťte soľou a korením.