Šošovicová bolonská omáčka s cuketovými špagetami

Šošovicová bolonská omáčka s cuketovými špagetami

Tento recept na bolonskú omáčku na špagety z cukety môže zaujať aj vegánov alebo vegetariánov. Vychutnajte si variáciu, ktorá je úplne bez múky.

INGREDIENCIA:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 stredne veľká šalotka
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 strednej mrkvy
  • štipka soli
  • 750 g pasírovaných paradajok
  • štipka plátkov červeného korenia
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžica kokosového cukru (stévia)
  • ½ hrnčeka vody
  • ¾ hrnčeka červené šošovky
  • 2 stredne veľké cukety

POSTUP:

  • Na oleji si omažte najemno nakrájanú šalotku a pridajte prelisovaný cesnak.
  • Potom postrúhajte mrkvu na hrubom strúhadle a pridajte.
  • Posoľte a opeperte, podlejte paradajkovým pyré, pridajte plátky korenia, oregano, bazalku, kokosový cukor, šošovku a vodu.
  • Varte do zmäknutia a zhustnutia asi 17 minút.
  • Dochuťte podľa vašich predstáv.
  • Na prípravu cuketových špaget budete potrebovať krájač zeleniny (špiralizér) alebo škrabku na špagety.
  • Cuketu si umyte osušte a nakrájajte.
  • Potom ju stačí osmažiť na troške oleja do mäkka a osoliť.
Recept na omáčku na cestoviny s paradajkami a šošovkou.
connoisseurousves.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.