Rezne zo stehna na smotane

Rezne zo stehna na smotane

Bravčové rezne v smotanovo-horčičnej omáčke sú skvelé k rôzne upraveným zemiakom.

INGREDIENCIA:

  • extra panenský olivový olej
  • 600 g bravčového stehna
  • 3 lyžice čerstvého tymiánu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica celozrnnej horčice
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • korenie
  • 80 g baby špenátu
  • 2 lyžice opražených mandlí

POSTUP:

  • Bravčové stehno si umyte, osušte, nakrájajte na plátky (rezne).
  • Naklepte ich z oboch strán cez potravinovú fóliu, osoľte a okoreňte.
  • Na rozpálenom oleji ich osmažte z oboch strán do mäkka.
  • Potom dajte mäso bokom a na rovnakej panvici orestujte nasekaný cesnak a čerstvý tymian.
  • Pridajte obe horčice, ¼ hrnčeka vody a smotanu.
  • Varte do zhustnutia, potom pridajte polovicu špenátu a vráťte mäso späť do omáčky.
  • Podávajte ozdobené zvyškom špenátu a opraženými mandľami.
Recept na bravčové stehno s horčicou a smotanou.
thekitchn.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.