Bravčové rezne v smotanovo-horčičnej omáčke sú skvelé k rôzne upraveným zemiakom.
INGREDIENCIA:
- extra panenský olivový olej
- 600 g bravčového stehna
- 3 lyžice čerstvého tymiánu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica celozrnnej horčice
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 300 ml smotany na šľahanie
- soľ
- korenie
- 80 g baby špenátu
- 2 lyžice opražených mandlí
POSTUP:
- Bravčové stehno si umyte, osušte, nakrájajte na plátky (rezne).
- Naklepte ich z oboch strán cez potravinovú fóliu, osoľte a okoreňte.
- Na rozpálenom oleji ich osmažte z oboch strán do mäkka.
- Potom dajte mäso bokom a na rovnakej panvici orestujte nasekaný cesnak a čerstvý tymian.
- Pridajte obe horčice, ¼ hrnčeka vody a smotanu.
- Varte do zhustnutia, potom pridajte polovicu špenátu a vráťte mäso späť do omáčky.
- Podávajte ozdobené zvyškom špenátu a opraženými mandľami.