Kapustové placky so slaninou

Kapustové placky so slaninou

Za reč stojí aj tento recept na kelové fašírky. Slanina im dodáva ešte výraznejšiu chuť.

INGREDIENCIA:

  • 600 g kelu
  • 2 vajcia
  • 2-3 lyžice mlieka
  • 2 žemle (rožky)
  • 60 g slaniny
  • 30 g cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • korenie čierne mleté
  • 50 g strúhanky
  • 20 g masti alebo olej na vyprážanie
  • soľ

POSTUP:

  • Kel nakrájate na kúsky a dajte variť do vriacej osolenej vody.
  • Žemle si natrhajte a pokvapkajte mliekom, pridajte vajcia, uvarený, scedenú a posekanú kapustu, na kocky nakrájanú slaninu, cibuľu, prelisovaný cesnak, korenie a soľ.
  • Všetko zmiešajte, vytvarujte karbonátky, obaľte ich v strúhanke.
  • Dajte smažiť z oboch strán dozlatista.
Kelové placky so slaninou a žemľami na zvláčnenie.
saltnpepper-recipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.