Krevety na masle s cesnakom

Krevety na masle s cesnakom

Na úvod začneme čarovať lahodnú chuť kreviet s cesnakom na víne.

INGREDIENCIA:

Na marinovanie:

  • 500 g lúpaných kreviet (nelúpaných 1 kg)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • ½ lyžičky čierneho korenia

Na varenie:

  • ½ lyžičky soli
  • 1 a ½ lyžice olivového oleja
  • 50 g masla
  • ¼ hrnčeka suchého bieleho vína
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Na servírovanie:

  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • citrónové plátky

POSTUP:

  • Krevety očistite a olúpte (ak nemáte tie lúpané).
  • Cesnak prelisujte, zmiešajte s olejom a korením, pridajte krevety a nechajte marinovať 20 minút.
  • Na panvici si rozohrejte olej a trochu masla, krevety osoľte a dajte ich smažiť.
  • Z každej strany smažte 1 minútu dozlatista.
  • Potom ich podlejte vínom a nechajte ho vypariť.
  • Primiešajte zvyšok masla, citrónovú šťavu a krátko prehrejte.
  • Podávajte s plátkami citróna.
Krevety na masle a cesnaku s jemnou chuťou citróna.
wellplated.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.