Alebo ochutnajte tieto ostré krevety. Recept je určený najmä pre milovníkov pikantných jedál.
INGREDIENCIA:
- 500 g očistených kreviet
- 1 a ½ lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžička sezamového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky strúhaného zázvoru
- 1 lyžička plátkov čili
- ½ hrnčeka vody
- 3 lyžice chilli omáčky
- 2 lyžičky sójovej omáčky
- 3 lyžice hnedého cukru
Na servírovanie:
- sezamové semienka
- jarná cibuľka
POSTUP:
- Krevety si osmažte na oleji z oboch strán (z každej strany 45 sekúnd) a dajte dokom.
- Na panvicu si pridajte sezamový olej, cesnak, plátky chilli, zázvor a restujte dozlatista.
- Pridajte vodu, čili omáčku, cukor, sójovú omáčku a varte asi 3 minúty do zhustnutia.
- Následne pridajte späť do panvice aj krevety a premiešajte.
- Nechajte chvíľku variť, aby sa chute pekne spojili.
- Pridajte sezam a môžete podávať.
- Každú porciu si môžete ozdobiť nasekanou jarnou cibuľkou.