Hustá a jemná zároveň. Tento recept na guľade vám bude pripomínať jedlo od babičky.
INGREDIENCIA:
- ½ hrnčeka na plátky nakrájaných šampiňónov
- 1 strúčik cesnaku
- ¼ hrnčeka najemno nakrájanej cibule
- 2 lyžice nasekaného čerstvého kôpru
- 2 lyžičky celozrnnej múky
- soľ
- 2 hrnčeky vody alebo zeleninového vývaru
- ½ smotany na šľahanie
- 1 lyžica masla
- korenie
- vajcia
- citrón
- cukor
POSTUP:
- Vajcia si dajte uvariť na tvrdo.
- Cesnak si nakrájajte nadrobno a osmažte na masle.
- Pridajte cibuľu a restujte do zlatista.
- Následne pridajte šampiňóny, restujte asi 4 minúty, potom posypte múkou, chvíľku pražte, osoľte, okoreňte a potom podlejte vývarom.
- Miešajte do zhustnutia.
- Varte do mäkka.
- Pred koncom pridajte kôpor, chvíľu povarte, potom smotanu, korenie, soľ.
- Úplne nakoniec ju dochuťte citrónovou šťavou a cukrom.
- Pozri s polovicou vajcia.