V krkonošskej guľade samozrejme nesmú chýbať čerstvé huby.
INGREDIENCIA:
- 7 stredne veľkých zemiakov
- ⅓ karfiolu
- 1 hrsť sušených húb
- 200 g čerstvých húb
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 a ½ lyžice masla
- 1 lyžica oleja
- 1 a ½ lyžice hladkej múky
- 2 bobkové listy
- 1 lyžica rasce
- 400 ml vývaru
- 400 ml vody
- 4 vetvičky kôpru
- soľ
- korenie
POSTUP:
- Do hrnca si dajte vývar, vodu, bobkové listy, sparené sušené huby, korenie, soľ a priveďte do varu.
- Medzitým si nadkrájajte cibuľu nadrobno a osmažte na oleji.
- Smažte do sklovata, potom pridajte čerstvé huby a chvíľu smažte.
- Potom oboje pridajte do hrnca s vývarom.
- Na rovnakú panvicu si dajte maslo a múku a urobte zápražku, chvíľu varte, a potom zrieďte trochou vody a pridajte k vývaru spolu so zemiakmi.
- Varte do zmäknutia, ku koncu pridajte najemno nasekaný kôpor, zahustite smotanou a dochuťte.