Tradičná guľajda na slovenský spôsob

Tradičná guľajda na slovenský spôsob

Napriek tomu, že sú si recepty na kulajdu dosť podobné, môžu sa líšiť postupom.

INGREDIENCIA:

  • 5 zemiakov
  • 200 g húb
  • 3 vajcia uvarené natvrdo
  • 600 ml mlieka alebo smotany
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica sterilizovaného kôpru
  • 2 lyžice octu
  • soľ
  • korenie

POSTUP:

  • Zemiaky si olúpte, nakrájajte na kocky a dajte variť do osolenej vody spolu s plátkami húb.
  • Medzitým, čo sa zemiaky varia, si nachystajte zápražku z masla a múky.
  • Tú potom postupne podlievajte studeným mliekom a šľahajte, aby sa netvorili hrudky.
  • Tento bešamel nechajte 10 minút variť za občasného miešania, osoľte ho a okoreňte a pridajte kôpor.
  • Nakoniec pridajte zemiaky, huby, nakrájané vajcia a dochuťte octom.
Česká polievka so smotanou - kulajda.
czechcuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.