A nakoniec musíme spomenúť variant našich susedov.
INGREDIENCIA:
- 300 g čerstvých húb
- 4 zemiaky
- 500 ml kyslej smotany
- 4 vajcia
- 1 a ½ lyžice hladkej múky
- soľ
- korenie
- mletá rasca
- kôpor
- ocot
POSTUP:
- Huby si očistite a nakrájajte na plátky.
- Obrambory olúpte a nakrájajte na kocky.
- Oboje dajte variť do studenej vody spolu s rascou, soľou a korením a varte do mäkka.
- Kyslú smotanu si zmiešajte s múkou, a primiešajte do polievky.
- Miešajte naozaj dôkladne, aby sa polievka nezrazila.
- Pridajte najemno nasekaný kôpor.
- Nechajte variť ešte 10 minút.
- Medzitým si pripravte stratené vajcia.
- Najlepšie je každé vajce zvlášť ponoriť do misky s trochou octu, vajcia sa tak obalia a držia pohromade.
- Vajcia potom dávajte do horúcej osolenej vody, v ktorej vytvoríte pomocou naberačky vodný vír.
- Ak chcete vajcia na hniličko, varte 5 minút. Na úplné prevarenie žĺtkov nechajte variť 7 minút.