Slané raňajky plné proteínov.
INGREDIENCIA:
- 226 g šampiňónov
- 1 strúčik cesnaku
- 280 g mrazeného špenátu
- 4 veľké vajcia
- 1 hrnček mlieka
- 56 g syra feta
- ¼ hrnčeka parmezánu
- ½ hrnčeka strúhanej mozzarelly
- soľ
- korenie
POSTUP:
- Ako prvé si nechajte rozmraziť špenát a vytlačte z neho prebytok šťavy.
- Šampiňóny si očistite, nakrájajte na tenké plátky a cesnak si prelisujte.
- Na troške oleja si orestujte šampiňóny s cesnakom (asi 5 minút), posoľte a okoreňte.
- Vymažte si formu na francúzsky koláč, na dno dajte špenát, naň potom orestované šampiňóny s rozdrobeným syrom feta.
- Vajíčka si rozmiešajte, osoľte, okoreňte, pridajte mlieko a parmezán.
- Touto zmesou prelejte šampiňóny a navrch dajte nastrúhanú mozzarellu.
- Pečte na 175 °C asi 45 minút.