Začneme pekne zľahka s týmto receptom na hubové rizoto. Ako už jeho názov napovedá, nie je na ňom príliš zložitosťou.
INGREDIENCIA:
- 6 hrnčekov kuracieho vývaru
- 3 lyžice olivového oleja
- 900 g šampiňónov
- 2 šalotky
- 1 a ½ hrnčeka ryže na rizoto
- ½ hrnčeka suchého bieleho vína
- soľ
- korenie
- 3 lyžice čerstvé pažítky
- 4 lyžice masla
- ⅓ hrnčeka nastrúhaného parmezánu
POSTUP:
- Dajte si ohriať vývar.
- Šampiňóny si nakrájajte na plátky a opražte na troške oleja (asi 3 minútky).
- Potom ich dajte bokom a na panvicu pridajte zase kvapku oleja a nadrobno nasekanú šalotku.
- Nechajte ju chvíľu restovať, a potom pridajte ryžu.
- Chvíľu smažte, potom podlejte vínom, nechajte absorbovať do ryže, a potom začnite podlievať vývarom.
- Vždy podlejte polovicu hrnčeka, počkajte, až sa vývar absorbuje, a takto pokračujte až do zmäknutia ryže.
- Nakoniec vmiešajte späť šampiňóny aj s ich šťavou, maslo, nasekanú pažítku a parmezán.
- Dosoľte, okoreňte a podávajte.