Rissoto bianco čiže biele rizoto je základným rizotom s jednoduchým zeleninovým základom.
INGREDIENCIA:
- 1.1 l zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 alebo 5 stoniek řapíkatého zeleru
- olivový olej
- 70 g masla
- 400 g ryže na rizoto
- 2 poháre suchého bieleho vína
- 115 g parmezánu
POSTUP:
- Vývar si dajte ohriať.
- Cibuľu, cesnak a zeler nasekajte nadrobno.
- Na panvicu si dajte rozpáliť olej, pridajte kúsok masla a restujte cibuľu, cesnak a zeler asi 15 minút.
- Potom pridajte ryžu a asi minútu smažte, podlejte vínom, nechajte prevrieť, a potom podlievajte za stáleho miešania vývarom.
- Osoľte a nechajte variť asi 15 minút.
- Pokiaľ ryža ešte nie je na skus mäkká, podlejte ešte vývarom alebo horúcou vodou.
- Na konci vmiešajte maslo a nastrúhaný parmezán, zamiešajte a nechajte ešte 2 minúty sadnúť.