Srbské červené rizoto

Srbské červené rizoto

Je významné svojou červenou farbou získanou pridaním papriky a paradajok.

INGREDIENCIA:

  • 500 g bravčového stehna
  • 200 g ryže arborio
  • 1 cibuľa
  • paradajkový pretlak
  • 2 biele papriky
  • 3 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • 750 ml kuracieho vývaru
  • mletá paprika
  • soľ
  • korenie
  • štipka chilli
  • petržlenová vňať
  • eidam na posypanie

POSTUP:

  • Cibuľku a cesnak si osmažte na troške oleja, pridajte na kocky nakrájané mäso a osmažte.
  • Pridajte paradajkový pretlak, chvíľu varte, podlejte vývarom, osoľte, okoreňte a nechajte dusiť asi pol hodiny.
  • Paradajky si dajte na 3 minúty do horúcej vody, olúpte a nakrájajte.
  • Papriky nakrájajte na kocky.
  • Paradajky aj papriky pridajte k mäsu spolu s ryžou.
  • Duste domäkka.
  • Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
  • Podávajte posypané syrom.
Rizoto na srbský spôsob s paprikou a bravčovým mäsom.
onegreenplanet.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.