Upečte svojim deťom mňamku, ktorá poteší ako ich oči, tak aj chuťové poháriky.
Budete potrebovať:
Cesto:
- 300 gramov polohrubej múky
- 125 gramov trstinového cukru
- 1 kávová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 150 gramov masla
- 1 vajce
Náplň:
- 200 gramov mäkkého tvarohu
- 1 vajce
- 50 gramov trstinového cukru
- 500 gramov čerstvých čučoriedok
Postup prípravy:
- Najskôr sa pustite do prípravy cesta.
- Všetky ingrediencie na cesto zmiešajte a vytvorte pevné a vláčne cesto, ktoré vložte aspoň na pol hodiny do chladničky.
- Medzitým si pripravte tvarohovú náplň.
- Tvaroh, vajcia a trstinový cukor zmiešajte dohromady – môžete si pomôcť elektrickým šľahačom.
- Akonáhle sú všetky suroviny spojené, opatrne do tvarohovej zmesi vmiešajte čučoriedky.
- Odpočaté cesto z chladničky vyvaľkajte a vložte do koláčovej formy a pomocou rúk vytvarujte okraje podľa formy.
- Tvarohovú náplň na cesto nalejte a rovnomerne rozotrite.
- Vložte koláč do predhriatej rúry a pečte pri teplote 200 stupňov asi 30 minút.
- Pred podávaním koláč nechajte úplne vychladnúť.