Tento dezert je veľmi rýchly a chuťovo famózny. Ak chcete využiť čučoriedky aj inak, stavte na ďalšie chutné recepty z čučoriedok .
Budete potrebovať:
Cesto:
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
- ¾ hrnčeka krupicového cukru
- 1 kávová lyžička vanilkového extraktu alebo semienok z vanilkového struku – môžete použiť aj mandľovú príchuť
- ½ kávovej lyžičky citrónovej kôry
- ½ hrnčeka zmäknutého masla
- 2 vajcia
- slivky
Drobenka:
- 1 hrnček polohrubej múky
- ½ hrnčeka cukru krupica
- ½ hrnčeka masla izbovej teploty
Postup prípravy:
- Začnite tým, že si predhrejete rúru na 180 stupňov.
- Múku s práškom do pečiva preosejte do misy.
- Pridajte k sypkej zmesi cukor, vanilkový či mandľový extrakt, čerstvú citrónovú kôru, maslo a vajcia.
- Všetky ingrediencie vymiešajte do hladkého a krémovitého cesta.
- Pripravte si formu na koláč – vymažte maslom alebo vyložte papierom na pečenie.
- Cesto do formy rovnomerne vylejte.
- Umyté čučoriedky nasypte na cesto.
- Nakoniec si pripravte posýpku.
- Do misky dajte múku, cukor a maslo izbovej teploty – všetko zmiešajte.
- Pokiaľ nevznikajú menšie hrudky, pridajte maslo alebo prisypte múku s cukrom – záleží na konzistencii.
- Hotovú posýpku nasypte koláč.
- Pečte asi 50 minút na 180 stupňov – kým horná časť ľahko nezezlátne.