Linecký koláč z jabĺk

Linecký koláč z jabĺk

Medzi ďalšie vynikajúce dezerty a múčniky patrí aj tento recept, ktorý si vás získa svojou krehkosťou a jemnou chuťou.

Budete potrebovať:

Cesto:

  • 300 gramov hladkej múky
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 170 gramov masla
  • 1 vajce
  • 8 polievkových lyžíc mlieka

Náplň:

  • jablká
  • mletá škorica
  • vanilkový cukor
  • práškový cukor
  • nasekané vlašské orechy

Postup prípravy:

  • Do misy dajte preosiatu múku, štipku soli, prášok do pečiva, zmäknuté maslo, vajcia a mlieko.
  • Všetky ingrediencie zmiešajte tak, aby vzniklo hladké cesto.
  • Cesto vložte v potravinovej fólii aspoň na jednu hodinu do chladničky.
  • Potom linecké cesto prekrojte na polovicu a jednu polovicu vyvaľkajte na tenký plát.
  • Plát cesta vložte do formy na pečenie.
  • Na pripravené cesto položte nastrúhané jablká.
  • Posypte ich škoricou, nasekanými orechmi a vanilkovým cukrom.
  • Dávajte pozor, aby zmes bola rozložená rovnomerne.
  • Ďalej si vyvaľkajte druhú polovicu cesta a prekryte s ňou jablčnú zmes.
  • Okraje oboch polovíc cesta spojte.
  • Nakoniec hornú časť cesta poprepichujte vidličkou, aby nedošlo k popraskaniu.
  • Pečte po dobu 40 minút na 180 stupňov.
  • Hotový koláč zasypte práškovým cukrom a môžete podávať.
koláč z lineckého cesta s jablčnou náplňou
Zdroj foto: bonapetit.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.