Tradičný slivkový koláč

Tradičný slivkový koláč

Pokiaľ sa vám na záhrade váľajú slivky, nie je nič jednoduchšie ako si z nich upiecť rýchly koláč.

Budete potrebovať:

  • 8 stredne veľkých sliviek
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • ½ hrnčeka cukru krupica
  • 12 kávových lyžičiek masla
  • 1 vajce
  • guľatá forma na pečenie s priemerom 22 centimetrov

Postup prípravy:

  • Najskôr si predhrejte rúru na 40 stupňov.
  • Maslo, cukor, preosiatu múku a vajcia zmiešajte dohromady.
  • Miešajte, kým sa ingrediencie dokonale nespoja.
  • Slivky umyte, zbavte kôstok a nakrájajte ich na plátky.
  • Nakrájajte slivky na plátky a nádrže zlikvidujte.
  • Formu vymažte maslom alebo vyložte papierom na pečenie.
  • Pomocou prstov ⅔ cesta rozprestrite do formy.
  • Potom naň naskladajte plátky sliviek.
  • Zvyšným cestom slivky zakryte – môžete ho na slivky nastrúhať alebo vyváľať valčekom a položiť na ne.
  • Pečte pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.
klasický koláč so slivkovou náplňou a nápisom PLUM z cesta na povrchu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.