Ďalší recept na pórovú polievku. Klasika, ktorá nesklame. Trochu sa líšia spôsobom zahustenia, ale stojí za to vyskúšať zmenu.
INGREDIENCIA:
- ½ hrnčeka masla
- 2 póry
- ¾ litra kuracieho vývaru
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 4 hrnčeky na kocky nakrájaných zemiakov
- 2 hrnčeky mlieka alebo smotany na šľahanie
- 2 lyžičky soli
- ½ lyžičky korenia
POSTUP:
- Na rozpustenom masle si orestujete pór nakrájaný na kolieska.
- Osoľte a restujte asi 10 minút.
- Zaprášte kukuričným škrobom, premiešajte, počúvajte vývarom, osoľte, okoreňte, pridajte na zemiaky a varte asi 30 minút.
- Ku koncu pridajte smotanu alebo mlieko a chvíľu povarte.