Tento rýchly a jednoduchý recept je výborný tip na všedný deň, ale aj sviatočnú príležitosť.
Budete potrebovať:
Na posýpku:
- ½ šálky hnedého cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- ¾ šálky múky
- 1/3 šálky zmäknutého masla
- môžete pridať ½ šálky nasekaných vlašských orieškov
- 8 stredne veľkých broskýň
- lístkové cesto
- ½ šálky hnedého cukru
- ½ šálky hladkej múky
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- ¼ lyžičky mletej škorice
Postup prípravy:
- Vyvaľkajte lístkové cesto a vyložte ním nádobu na pečenie.
- Olúpte broskyne a nakrájajte ich na menšie kocky.
- V mise zmiešajte nakrájané broskyne, cukor, múku, citrónovú šťavu a škoricu. Zmes premiešajte.
- Predhrejte si rúru na 200 °C
- Na cesto vložte broskyňovú zmes, ktorú najskôr precedíte. Šťava by rozmočila cesto, preto ju zlejte.
- Nachystajte si posýpku: v mise zmiešajte cukor, škoricu a múku. Premiešajte s rozmäknutým maslom a ak chcete, pridajte oriešky. Drobenkou pokryte broskyňovú zmes.
- V predhriatej rúre pečte 20 minút. Po tejto dobe trochu znížte teplotu, stačí na 175 ° C, a pečte ešte pol hodiny.
- Po vytiahnutí nechajte koláč vychladnúť v izbovej teplote.