Zemiakový koláč s rozmarínom

Zemiakový koláč s rozmarínom

Aj slaný koláč môže byť dobrôtka, vyskúšajte tento recept, ktorého príprava vám nezaberie toľko času.

Budete potrebovať:

  • 250 gramov hladkej múky
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 4 veľké zemiaky
  • 150 mililitrov vody
  • 6 polievkových lyžíc olivového oleja
  • štipka soli
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej, soľ a korenie

Postup prípravy:

  • Presejte do misy múku, pridajte prášok do pečiva a štipku soli.
  • Suchú zmes premiešajte, potom pridajte vodu s olejom.
  • Vypracujte tuhé cesto, ktoré vyvaľkajte a rovnomerne rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Ošúpané zemiaky nakrájajte na tenké plátky, asi 2 milimetre.
  • Nakrájané zemiaky rozložte na cesto, 1 centimeter od okraja koláča.
  • Do misky zmiešajte pár lyžíc oleja, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a lístočky rozmarínu a riadne zmiešanou zmesou potrite celý koláč.
  • Pripravený koláč pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi ½ hodiny.
okrúhly koláč so zemiakmi, rascou a vetvička rozmarínu
Zdroj foto: whole-sisters.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.