Aj slaný koláč môže byť dobrôtka, vyskúšajte tento recept, ktorého príprava vám nezaberie toľko času.
Budete potrebovať:
- 250 gramov hladkej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 4 veľké zemiaky
- 150 mililitrov vody
- 6 polievkových lyžíc olivového oleja
- štipka soli
- 2 vetvičky rozmarínu
- 2 strúčiky cesnaku
- olej, soľ a korenie
Postup prípravy:
- Presejte do misy múku, pridajte prášok do pečiva a štipku soli.
- Suchú zmes premiešajte, potom pridajte vodu s olejom.
- Vypracujte tuhé cesto, ktoré vyvaľkajte a rovnomerne rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Ošúpané zemiaky nakrájajte na tenké plátky, asi 2 milimetre.
- Nakrájané zemiaky rozložte na cesto, 1 centimeter od okraja koláča.
- Do misky zmiešajte pár lyžíc oleja, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a lístočky rozmarínu a riadne zmiešanou zmesou potrite celý koláč.
- Pripravený koláč pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi ½ hodiny.