Jednoduchý a veľmi chutný koláč, ktorý môžete jesť teplý aj za studena. ak nemáte balkánsky syr nevadí, je možné ho nahradiť mozzarelou.
Budete potrebovať (na 5 porcií):
- 250 gramov lístkového cesta
- 400 gramov cukety
- 400 gramov olúpaných mäsitých paradajok
- 150 gramov balkánskeho syra
- 1ks staršieho rožku
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ks rozšľahaného vajcia
- talianske korenie podľa vášho výberu
Postup prípravy:
- Paradajky, cuketu a cesnak si nakrájajte na jemné plátky.
- Rozvaľkané lístkové cesto vložte na nevymastený plech.
- Posypte strúhankou, pokvapkajte rozšľahaným vajcom a jemne posypte korením.
- Nakrájanú zeleninu rozprestrite na cesto tak, aby bola rovnomerne preložená plátkami cesnaku.
- Na záver posypte nastrúhaným balkánskym syrom.
- Koláč pečte v predhriatej rúre tak dlho, až budú mať okraje svetlo hnedú farbu.