Skip to content
Budete potrebovať:
Na cesto:
- 250 gramov hladkej múky
- 130 gramov masla
- 1 vajce
- 3 lyžice mlieka
- štipku soli
Na náplň:
- 300 ml smotany
- 250 gramov slaniny
- 100 gramov póru
- 3 vajcia
- 1 cibuľu
- mleté čierne korenie
- muškátový oriešok
- soľ
Postup prípravy:
- Do misy dajte preosiatu múku, maslo, vajcia, mlieko a soľ.
- Vypracujte tuhé cesto, ktoré nechajte v chladničke 1 hodinu odstáť.
- Potom cesto rozvaľkajte na okrúhly plát.
- Ten vložte do guľatej formy (vyloženej papierom na pečenie), ktorá je o trochu menšia ako vaša placka.
- Prebytky na okrajoch odrežte, cesto jemne prepichajte vidličkou a dajte do chladu.
- Slaninu, cibuľu a pór nakrájajte na drobné kocky, ktoré orestujte na panvici s olivovým olejom.
- Cesto vyberte a potrite ho slaninovou zmesou.
- Rozmiešajte si vajíčko so smotanou, soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
- Vaječnou zmesou potom rovnomerne zalejte koláč.
- Koláč pečte na 180 °C po dobu 35 až 45 minút.
- Po vychladnutí nakrájajte na kúsky a servírujte!