Vaječný koláč

Vaječný koláč

Tiež slaný koláč s vajcami môžete vychutnávať teplý alebo už vychladnutý, skvelé sú obe varianty. Príprava je rýchla (aj keď to tak nevyzerá), koláč vonia jarou, a tak si naozaj pochutnáte.

Budete potrebovať:

  • balíček lístkového cesta alebo rovnaké množstvo cesta vyrobeného doma
  • 200 gramov syra s bielou plesňou (Hermelín, Brie, Camembert a podobne)
  • 250 gramov hustej kyslej smotany
  • čerstvé špenátové alebo mladé púpavové listy
  • čerstvé klíčky cesnaku, ak ich nezoženiete, zoberte za vďaku jarnou cibuľkou
  • 5 vajec uvarených natvrdo
  • 2 vajcia čerstvé

Postup prípravy:

  • Listové cesto rozvaľkajte na papieri na pečenie a aj s papierom vložte do formy.
  • Na niekoľkých miestach cesto prepichnite vidličkou.
  • Na cesto rozložte špenát, plátky syra a vajec, osoľte a okoreňte.
  • Vajíčka ozdobte výhonkami cesnaku alebo štipkou nakrájanej jarnej cibuľky.
  • Všetko prelejte zmesou z kyslej smotany, surových vajec a dochuťte bylinkovou soľou.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 35 minút.
koláč s vaječnou náplňou a kúsky slaniny
Zdroj foto: thekitchn.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.