Tento recept zdravím len srší a poteší aj vyberavých stravníkov. Na prípravu koláča sa používa špaldová múka, jogurt, ricotta a brokolica.
Budete potrebovať:
Na cesto:
- 270 gramov hladkej špaldovej múky
- 200 gramov bieleho jogurtu
- 1 lyžicu olivového oleja
- ½ lyžičky jedlej sódy
- soľ
Na náplň:
- ⅓ brokolica
- 200 gramov ricotty
- 30 gramov tvrdého syra
- 2 vajcia
- tymian
- rozmarín
- čerstvo mleté korenie
- soľ
Postup prípravy:
- Zmiešajte špaldovú múku, olej, jogurt, jemne osoľte a vytvorte hladké cesto.
- Potom ho dajte do chladu odpočinúť.
- Vajcia, ricottu a bylinky rozšľahajte, osoľte a okoreňte.
- Povarenú brokolicu rozdeľte na jednotlivé ružice.
- Cesto vložte do formy vyloženej papierom na pečenie a roztiahnite ho až k okrajom.
- Na cesto potom rovnomerne vylejte pripravenú náplň, položte kúsky brokolice a posypte strúhaným syrom.
- Koláč vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte asi 15 minút.