Mrkva je popolu medzi slovenskými kuchármi. Doprajte jej, aby vynikla, a upečte si mrkvové koláče s tvarohom!
Budete potrebovať:
- 40 dkg hnedého cukru
- pol kila mrkvy
- 350 ml oleja
- 4 vajcia
- 25 dkg múky
- 2 lyžičky sódy
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička škorice
- ¾ lyžičky muškátového orieška
- šálka orieškov
- 4 šálky práškového cukru
- 40 dkg tvarohu
- 10 dkg masla
- 4 lyžičky vanilkového extraktu
Postup prípravy:
- Rúru predhrejte na 160 °C.
- Formu na pečenie vymažte maslom.
- Šľahajte cukor, olej a vajcia.
- Pomaly vmiešajte sypké ingrediencie a dôkladne premiešajte.
- Pridajte mrkva a oriešky.
- Vlejte cesto do pripravenej formy a pečte trištvrte hodiny.
- Ako spoznať, že koláč je hotový? Pichnite doň špajľou. Keď na nej nezostane cesto, je už hotové a upečené.
- Nechajte koláč vychladnúť.
- Pripravte si tvarohovú zmes: zmiešajte práškový cukor, tvaroh, maslo a vanilkový extrakt. Vyšľahajte mixérom, nech sa všetko dokonale spojí.
- Potrite koláč tvarohovou zmesou.
- Hore môžete nasypať kokos, kakao alebo škoricu.