Črepníkový mrkvový koláč

Črepníkový mrkvový koláč

Nechcete sa v kuchyni zdržiavať odvažovaním ingrediencií? Gratulujeme! Práve ste objavili skvelý recept na mrkvové koláče, kde potrebujete iba hrnček na prichystanie všetkého potrebného.

Budete potrebovať:

Na koláčové cesto:

  • 1, 5 hrnčeka hladkej múky
  • ¾ hrnčeka masla
  • štipka soli
  • trošku veľmi studenej vody

Na náplň:

  • 2 hrnčeky nastrúhanej mrkvy
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1 hrnček hnedého cukru
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • ¾ hrnčeka mlieka

Postup prípravy:

  • Najskôr si pripravte koláčové cesto tak, že ešte stvrdnuté maslo zmiešajte so soľou a múkou. Zmes veľmi dobre prepracujte, až z neho bude hmota pripomínajúca posýpku. Potom pomaly prilejte veľmi studenú vodu. Cesto musí byť stále dosť drobivé, nie mokré. Krátko vyvaľkajte na pomúčenej podložke a vložte do maslom vymastenej formy na koláč. Na cesto dajte papier na pečenie a nasypte aspoň hrnček fazule na zaťaženie, aby cesto nevybehlo veľmi vysoko. Pečte 15 minút v stredne vyhriatej rúre.
  • Teraz si prichystáme náplň. Najskôr si nastrúhajte mrkvu.
  • Vajcia, cukor a mlieko šľahajte asi 5 minút.
  • Potom pridajte mletú škoricu a ¾ hrnčeka mlieka. Pridajte nastrúhanú mrkvu a vanilkový extrakt. A hurá so zmesou na koláč!
  • Pečte v stredne vyhriatej rúre zhruba pol hodiny.
  • Po vychladnutí koláč nakrájajte na plátky a ozdobte šľahačkou.
koláč z mrkvy s cukrovou polevou, oriešky a baby mrkvou ako dekorácia
Zdroj foto: cookingclassy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.