Koláč s mrkvami zo špaldovej múky

Koláč s mrkvami zo špaldovej múky

Tento celozrnný mrkvový koláč chutí najlepšie odležaný, tak si vyhraďte viac času, pokiaľ si chcete naozaj pochutnať. A ak toľko času nemáte, vyskúšajte recept na mrkvové muffiny na sladko aj slano .

Budete potrebovať:

Na cesto:

  • 3 veľké mrkvy najemno nastrúhané
  • 1 hrnček špaldovej múky
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • ¾ hrnčeka olivového alebo repkového oleja
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 až 3 lyžičky škorice
  • štipka muškátového orieška
  • hŕstka nasekaných vlašských orechov (alebo aj iných druhov), podľa chuti môžete pridať aj hrozienka

Na krém:

  • 1 ks kyslej smotany
  • 1 ks alebo vanička tvarohu
  • med na dosladenie

Postup prípravy:

  • Najprv rozšľahajte cukor, vajíčka a olej.
  • Do misy pridajte všetky suché ingrediencie.
  • Potom opatrne vmiešajte aj nastrúhanú mrkvu a orechy.
  • Pečte vo vymastenej a vysypanej forme v rúre rozohriatej na 180 °C.
  • Doba pečenia je asi 30 minút, radšej cesto kontrolujte špajľou.
  • Medzitým pripravte krém: tvaroh a kyslú smotanu zmiešajte a podľa potreby oslaďte medom.
  • Krém namažte, až koláč vychladne.
  • Vrch môžete ešte posypať plátkami mandlí alebo kúskami orechov na dozdobenie.
  • Skladujte v chladničke.
mrkvový koláč zo špaldovej múky s nastrúhanou mrkvou
Zdroj foto: twosleevers.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.