Mimo polievky si môžete pripraviť aj lahodný, svieži a ľahký šalát z rapíkatého zeleru . Tento recept je slávnym kúskom z hotela Waldorf Astoria.
Ingrediencie:
- 6 lyžíc majonézy (alebo bieleho jogurtu)
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- ½ lyžičky soli
- štipka čerstvo namletého čierneho korenia
- 2 sladké jablká
- 1 hrnček červeného hrozna bez kôstok (alebo ¼ hrnčeka hrozienok)
- 1 hrnček řapíkatého zeleru (nakrájaného na malé kúsky)
- 1 hrnček nasekaných, zľahka opražených vlašských orechov
- ľadový šalát
Postup:
- V stredne veľkej mise si zmiešajte majonézu (jogurt), citrónovú šťavu, soľ a korenie.
- Primiešajte olúpané, na kocky nakrájané jablká, na tenké plátky nakrájaný zeler, na polovice nakrájané hrozno a orechy.
- Podávajte na liste ľadového šalátu.