Waldorfský šalát a řapíkatým zelerom a jablkami

Waldorfský šalát a řapíkatým zelerom a jablkami

Mimo polievky si môžete pripraviť aj lahodný, svieži a ľahký šalát z rapíkatého zeleru . Tento recept je slávnym kúskom z hotela Waldorf Astoria.

Ingrediencie:

  • 6 lyžíc majonézy (alebo bieleho jogurtu)
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky soli
  • štipka čerstvo namletého čierneho korenia
  • 2 sladké jablká
  • 1 hrnček červeného hrozna bez kôstok (alebo ¼ hrnčeka hrozienok)
  • 1 hrnček řapíkatého zeleru (nakrájaného na malé kúsky)
  • 1 hrnček nasekaných, zľahka opražených vlašských orechov
  • ľadový šalát

Postup:

  • V stredne veľkej mise si zmiešajte majonézu (jogurt), citrónovú šťavu, soľ a korenie.
  • Primiešajte olúpané, na kocky nakrájané jablká, na tenké plátky nakrájaný zeler, na polovice nakrájané hrozno a orechy.
  • Podávajte na liste ľadového šalátu.
Waldorfský šalát
Zdroj: simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.