Zemiaková polievka s stopkovým zelerom

Zemiaková polievka s stopkovým zelerom

Googlíte tipy na nové polievky? Ak ste ešte nemali tú s řapíkatým zelerom, a máte radi polievky zo zeleniny, ochutnajte. Tento recept je plný vitamínov, minerálov a údajne dokonca dokáže potlačiť aj migrénu.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice olivového oleja alebo masla
  • 1 cibuľa
  • 4 veľké strúčiky cesnaku
  • 6 hrnčekov na kúsky (cca 3 cm dlhé) nakrájaného řapíkatého zeleru (pár lístkov ponechajte na ozdobu)
  • 2 hrnčeky na kolieska nakrájaných a olúpaných zemiakov (asi 1 cm hrúbky)
  • 4 hrnčeky mäsového alebo zeleninového vývaru
  • 1 hrnček vody
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžica soli
  • ½ lyžičky korenia
  • ¼ lyžičky kajenského korenia

Na dekoráciu:

  • ¼ hrnčeka čerstvého kôpru
  • ½ hrnčeka čerstvej petržlenovej vňate
  • ½ hrnčeka kyslej smotany, bieleho jogurtu

Postup:

  • Do väčšieho hrnca si dajte rozohriať olej a orestujte na ňom nadrobno nasekanú cibuľu dozlatista (asi 5 minút).
  • Občas ju premiešajte, aby sa nepripálila.
  • Medzitým si nahrubo nakrájajte cesnak, zeler a zemiaky.
  • Akonáhle je cibuľa dozlatista orestovaná, pridajte cesnak a restujte ešte 1-2 minúty, občas premiešajte.
  • Pridajte zeler, zemiaky, vývar, vodu, bobkový list, soľ, oba korenia a prikryte hrniec pokrievkou.
  • Priveďte polievku do varu, potom plameň stlmte a nechajte len prebublávať.
  • Polievka je hotová asi po 10 minútach (akonáhle bude všetka zelenina mäkká).
  • Rozmixujte tyčovým mixérom, nadekorujte podľa chuti a môžete podávať.
Vynikajúca polievka s stopkovým zelerom
Zdroj: feastingathome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.