Ak máte radi jahodové jogurty, vyskúšajte tento recept, ktorého náplň svojou chuťou pripomína jahodový jogurt.
Ingrediencie
Cesto:
- 220 gramov hladkej múky
- 240 gramov cukru krupice
- 20 gramov holandského kakaa
- 6 lyžíc oleja
- 6 vajec
- 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
Náplň:
- 500 mililitrov smotany na šľahanie
- 250 gramov jogurtového Zeesanu
- 500 mililitrov vody
- 30 jahôd
- 100 gramov čokolády
Postup
- V miske zmiešajte múku, cukor, kakao a kypriaci prášok do pečiva.
- V druhej miske rozšľahajte vajcia a olej.
- Vlhké ingrediencie postupne pridávajte k suchým a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Cesto vylejte do vymastenej a vysypanej formy na pečenie (priemer cca 26 cm).
- Pečte v predhriatej rúre na 180°C cca 40-50 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu koláča nevyjde čisté.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť.
- Studenú smotanu na šľahanie vyšľahajte do tuhej šľahačky.
- Jogurt Zeesan zmiešajte s vodou.
- Vychladnutý koláč prekrojte na 2 diely.
- Na spodný diel naneste jogurtovú zmes a rovnomerne rozotrite.
- Na jogurtovú vrstvu poukladajte jahody.
- Prikryte druhým dielom koláča.
- Vrch koláča ozdobte šľahačkou a roztopenou čokoládou.