Jahodovo-rebarborový koláč s posýpkou

Jahodovo-rebarborový koláč s posýpkou

Máte radi koláče s posýpkou? Je jedným z najobľúbenejších jahodových dezertov. Inšpirujte sa týmto netradičným receptom.

Budete potrebovať:

Cesto:

  • 250 gramov hladkej múky
  • 150 gramov práškového cukru
  • 150 gramov masla
  • štipka vanilky, citrónovej kôry, škorice a mletého klinčeka
  • 10 gramov kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 vajce

Náplň:

  • 3 hrnčeky nakrájané rebarbory
  • 2 hrnčeky nakrájaných jahôd
  • ⅔ hrnčeka cukru krupica
  • 3 polievkové lyžice kukuričného škrobu

Drobenka:

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • ½ hrnčeka hnedého cukru
  • ½ hrnčeka studeného masla nakrájaného na kúsky

Postup prípravy:

  • Maslo s cukrom utrite, potom pridajte preosiatu múku, vajcia, korenie a prášok do pečiva.
  • Všetko uhneťte v pevné cesto, ktoré vložte do chladničky aspoň na pol hodiny.
  • Odpočaté cesto rozvaľkajte a opatrne preneste do formy na koláč – môžete si pomôcť prstami, kedy cesto do formy ešte natlačíte a vytvarujete okraje.
  • V hrnci zmiešajte nakrájanú rebarboru, jahody, cukor a kukuričný škrob – dobre premiešajte.
  • Zmes pomaly priveďte do varu a varte do doby, než zmes začne hustnúť.
  • Potom jahodovú zmes vlejte na pripravené cesto vo forme.
  • V malej miske zmiešajte múku a hnedý cukor.
  • Pridajte maslo a vytvorte zo zmesi posýpku, ktorú zasypte jahodovou náplň.
  • Pečte pri teplote 190 stupňov asi 45-50 minút – treba koláč strážiť.
Pečený koláč z rebarbory a jahôd s posýpkou
Zdroj foto: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.