Polievka z ružičkového kelu

Polievka z ružičkového kelu

Polievka z ružičkového kelu patrí k zdravým a chutným receptom, ktoré si určite obľúbite.

INGREDIENCIA

  • 400 g ružičkového kelu
  • 1 cibuľa
  • 250 g zemiakov
  • 1 mrkva
  • 30 g masla
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 strúčik cesnaku
  • majorán
  • soľ
  • korenie
  • 4 plátky anglickej slaniny

POSTUP

  1. Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu.
  2. Pridáme očistený kel, pričom väčšie kel prekrájame na polovice alebo štvrtiny, na kocky nakrájané zemiaky.
  3. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a zvoľna varíme 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.
  4. Zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, dobre prevaríme.
  5. Dochutíme rozotreným cesnakom a majoránom.
  6. Podávame posypané opečenou slaninou.
Polievka z ružičkového kelu
zdroj: prekvapení.kafe.cz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.