Vyprážaný ružičkový kel na chrbát

Vyprážaný ružičkový kel na chrbát

„Na chrbátiku“ značí u tejto techniky dvojakú úpravu. Rozpolené kely sa najskôr opečú dozlatista. Potom sa otočí na chrbátik, odstaví z priameho plameňa a nechajú sa dôjsť. Finta spočíva vo využití tepelnej zotrvačnosti jedla.

INGREDIENCIA

  • 500 g ružičkového kelu
  • 2 – 3 lyžice kvalitného obľúbeného oleja
  • Soľ a korenie

POSTUP

  1. Kapustičky riadne očistíme a zbavíme všetkých ovadnutých, načernalých lístkov.
  2. Následne odrežeme spodok kapustičiek a rozpolíme ich.
  3. Rozkrájané kely umyjeme, osušíme a poriadne posolíme.
  4. Na panvici rozpálime olej a stiahneme intenzitu o štvrtinu.
  5. Následne do panvice rýchlo kladieme ružičky reznou stranou dole.
  6. Opekáme zhruba 5 minút a potom ich otočíme, prikryjeme pokrievkou a necháme dôjsť.
  7. Akonáhle budú kely mäkké, poriadne ich premiešame, osolíme a okoreníme.
  8. Dôležité je počas opekania so kelmičkami nehýbať a vydržať až budú mäkké. Výsledkom budú kely z jednej strany dozlatista opečené, mäkké, šťavnaté.
 K ružičkovému kelu v tejto úprave môžeme pripravovať rôzne omáčky, ktoré chuť kapustičiek nádherne doplnia. Výborné sú napr. aioli, vinygrette či holandská omáčka. 
Vyprážaný ružičkový kel na chrbát
zdroj: prkynko.cuketka.cz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.