Zapekané kelové závitky

Zapekané kelové závitky

Klasickým pokrmom z kelu sú závitky s mletým mäsom, ktoré doplníme vyškvarenou slaninou.

INGREDIENCIA

  • 1 kel
  • 650 g mletého mäsa
  • 2 cibuľa
  • 1 vajce
  • 3 až 4 lyžice strúhanky
  • 4 lyžice mlieka
  • soľ
  • 1 lyžica horčice plnotučné
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky
  • mleté korenie
  • olej
  • 100 g slaniny
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku

POSTUP

  1. Najprv si pripravíme kel, ktorý opláchneme, oberieme uvädnuté listy a pripravíme si listy podľa počtu porcií.
  2. Tie sparíme vo vriacej osolenej vode.
  3. Listy z vody zarobíme a necháme odkvapkať, pričom paličkou na mäso zľahka naklepeme rebrá pri listoch.
  4. Vezmeme mleté mäso, ktoré v mise zmiešame s nakrájanou cibuľou, strúhankou namočenou v mlieku, soľou, horčicou, vajcom, korením a mletou paprikou.
  5. Vypracujeme cesto az neho si vytvarujeme valčeky podľa počtu porcií, tie potom zabalíme do listu kelu.
  6. Aby sa nám balíčky nerozmotali, môžeme ich previazať niťou.
  7. V hrnci si orestujeme nakrájanú slaninu a cibuľu, pridáme zvyšok pokrájaného kelu.
  8. Osolíme, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme domäkka.
  9. Pridáme paradajkový pretlak, ochutíme soľou a korením.
  10. Vezmeme pekáčik, ktorý vymažeme olejom, na dno dáme podusený kel, na ňu vložíme kelové závitky.
  11. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 45 minút.
  12. Ako prílohu podávame varené zemiaky.
Hotový recept na zapekané kelové závitky
zdroj: tastessence.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.