Z najlepších jablčných rezov sme vybrali aj tento recept. Má maslový korpus, ktorý je pokrytý náplňou zo smotanového syra. Na ňu nasadajú jablká posypané posýpkou.
Ingrediencie:
- 1 a ¾ hrnčeka múky
- ½ hrnčeka trstinového cukru
- ¾ hrnčeka masla
- ½ lyžičky soli
Na náplň:
- 450 g čerstvého smotanového syra
- ½ hrnčeka cukru
- 2 vajcia
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžička škorice
- ½ lyžičky mletého klinčeka
Na posýpku:
- ¾ hrnčeka polohrubej múky
- ¼ hrnčeka ovsených vločiek
- ½ hrnčeka trstinového cukru
- ½ hrnčeka masla
Na jablkovú náplň:
- 2 jablká
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1 lyžička škorice
- ⅛ lyžičky mletého klinčeka
- ¼ hrnčeka nasekanej bielej čokolády
Postup:
- Múku, cukor, maslo a soľ si vyšľahajte.
- Ingrediencie na syrovú náplň dajte do mixéra a rozmixujte do hladka.
- Ingrediencie potrebné na posýpku vložte do mixéra a rozmixujte.
- Jablká olúpte a nakrájajte na malé kocky.
- Zmiešajte ich s cukrom, škoricou a klinčekmi.
- Cesto rozprestrite na plech o veľkosti zhruba 30×30 cm vyložený papierom na pečenie.
- Na cesto nalejte syrový krém, naň potom jablká, a nakoniec posypte posýpku a nasekanú bielu čokoládu.
- Dajte piecť na 180 ° C na dobu asi 50 minút.
Recept výborný. Ja som používal 600g cukor kryštál a pri varení pridal cca 400g -4 hrušky olúpané a nakrájané na väčšie kocky.