Recept na rezy z jabĺk

Recept na rezy z jabĺk

Tieto krehké jablčné rezy potešia svojou chuťou. Majú všetko, čo sa k jablkám hodí – škoricu, mandle, hrozienka a nakoniec lahodné maslové cesto. Čo na to hovoríte?

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g polohrubej múky
  • 70 g cukru
  • 4 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 vajcia
  • 250 g zmäknutého masla

Na jablkovú náplň:

  • 1 a ½ kg jabĺk
  • 100 g cukru
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 30 g hrozienok
  • 50 g masla

Na potretie:

  • 1 žĺtok
  • 1 lyžica mlieka
  • mandľové lupienky

Postup:

  • Jablká si olúpte a nakrájajte na malé kocky.
  • Dajte ich do hrnca, pridajte k nim maslo, hrozienka, polovicu dávky cukru, vanilkový cukor, škoricu a priveďte ich do varu.
  • Jablká duste, kým nezmäknú.
  • Nechajte ich vychladnúť, a potom do nich nasypte zvyšok cukru.

Príprava cesta:

  • Zmiešajte si múky s kypriacim práškom, a potom pridajte všetky ostatné ingrediencie.
  • Vymiešajte cesto a rozdeľte ho na 2 polovice.
  • Na papieri na pečenie si z jednej polovice vyvaľkajte cesto o veľkosti plechu (mal by byť cca 30×40 cm veľký).
  • Cesto dajte na plech, navrch pridajte jablčnú zmes a na vrch vyvaľkajte rovnakým spôsobom druhú časť cesta.
  • Vrch rezu potrite žĺtkom zmiešaným s mliekom a posypte mandľovými lupienkami.
  • Pečte pri 200 °C asi 25 minút.
rezy z jabĺk a hrozienok
Zdroj: landsolakes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.