Mrkvové buchty

Mrkvové buchty

INGREDIENCIA:

  • 1 kg polohrubej múky
  • 1 hera
  • 1 pohár oleja
  • 115 g cukru
  • 3 žĺtky
  • 1 kocka droždia
  • 0,5 l mlieka
  • citrónová kôra
  • soľ

POSTUP:

  1. Tuk vymiešame s cukrom as vajcami.
  2. Nastrúhanú mrkvu vmiešame do múky pred pridaním vzídeného kvásku.
  3. Potom pridáme mlieko a kvások a cit. kôru.
  4. Nakoniec pridáme múku so soľou. Zarobíme cesto, necháme 1/2 hodiny kysnúť.
  5. Ďalej cesto normálne spracovávame a pečieme.

Z takto upraveného cesta môžeme piecť plnené buchty alebo koláče, výborná je napríklad kombinácia s makovou náplňou.

Bez náplne pečieme vdolečky, ktoré po upečení potrieme marmeládou, sladké rožky alebo inak tvarované neplnené pečivo.

Toto kysnuté cesto sa aj dobre smaží, takže z neho môžeme vdolčeky aj smažiť.

Vynikajúce vyprážané mrkvové šišky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.