Polievka zo špenátu môže byť voľbou aj pre vegánov. Tento recept je síce vegán, ale môžu si na nej pochutnať aj mäsožravce a treba ju aj nejako obohatiť. Chcete špenát s červenou šošovkou? Ochutnajte!
Ingrediencie:
- 1 a ½ lyžice olivového oleja
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička rasce
- ½ lyžičky mletého korenia
- 1 lyžička sušenej mäty
- soľ podľa chuti
- 1 hrnček červené šošovky
- 2 hrnčeky nasekaného čerstvého baby špenátu
- 5 hrnčeka vody
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- mäta na dekoráciu
Postup:
- Cibuľu a cesnak si nasekajte nadrobno, orestujte si ich na olivovom oleji do polozlatista (3-4 minúty) za občasného miešania.
- Pridajte soľ, šošovicu, špenát, vodu a citrónovú šťavu.
- Nechajte variť po dobu 30 minút.
- Potom polievku rozmixujte tyčovým mixérom a môžete podávať.