Chrumkavé avokádové hranolky

Chrumkavé avokádové hranolky

Mysleli sme aj na zdravé maškrtenie. Prečo si dávať nezdravé chipsy plné tuku, keď si môžete urobiť túto úžasnú chrumkavú dobrotu z avokáda? A pozor! Všetko je bez vyprážania.

Ingrediencie:

  • 2 veľké avokády alebo 4 malé avokády
  • ¼ lyžičky sušeného cesnaku
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ hrnčeka múky
  • ½ hrnčeka mlieka
  • 1 hrnček strúhanky

Postup:

  • V miske si zmiešajte cesnak, múku a soľ.
  • Do ďalšej misky si nasypte strúhanku.
  • Do tretej misky nalejte mlieko.
  • Avokáda si rozkrojte na mesiačiky, každý mesíček obaľte v múčnej zmesi, potom namočte do mlieka a naposledy do strúhanky.
  • V strúhanke avokádo pritlačte, nech sa dobre obalí.
  • Hotové avokádo skladajte na papieri na pečenie vyložený plech a pečte pri 215 ° C cca 15-18 minút.
obaľované hranolky z avokáda chutia skvele
Zdroj: flickr.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.