Avokádová nátierka s čokoládou

Avokádová nátierka s čokoládou

A konečne čerešnička na torte. Sladký dezert nakoniec.

Vyskúšajte recept na nátierku z avokáda s čokoládou!

Nemusíte sa báť, že by ste zjedli niečo nezdravé.

Ingrediencie:

  • 100 g nesolených kešu orechov
  • 10 mäkkých datlí
  • 1 dl mandľového mlieka
  • 2 veľká avokáda
  • 3 lyžice kakaa
  • 100 g čokolády na varenie (aspoň 70%)
  • 50 ml javorového sirupu

Na servírovanie:

  • lesné ovocie
  • jahody
  • šľahačka

Postup:

  • Mandle, kešu orechy a mandľové mlieko dajte do mixéra a rozmixujte dohladka.
  • Pridajte avokádo a rozmixujte.
  • Potom pridajte rozpustenú čokoládu na varenie, kakao a javorový sirup.
  • Mixujte, kým sa všetko pekne nespojí.
  • Podávajte vychladené, nahnevané lesným ovocím, posypané hoblinkami bielej čokolády.
  • Najlepšie je zmes vychladiť v cukrárskom sáčku, a potom do pohárov pekne nazdobiť.
avokádová pena s čokoládou a jahodami s mätou ako ozdobou
Zdroj: pixabay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.