Pripravte tiramisu lepšie ako v najbližšej cukrárni.
INGREDIENCIA pre 8 osôb
- 2 mascarpone (2 x 250 g)
- 3 žĺtky
- 2 smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- 2 balíčky cukrárskych piškótov (2 x 200 g)
- 2 šálky silnej kávy
- 1 dl likéru Amaretto
- kakaový prášok
POSTUP
- Kávu necháme vychladnúť a premiešame s likérom.
- Žĺtky vyšľaháme vo vodnom kúpeli s cukrom.
- Vyšľaháme mascarpone a opatrne vmiešame žĺtkový krém.
- Vytvoríme šľahačku a taktiež ju vmiešame do krému.
- Cukrárske piškóty jeden po druhom namáčame v káve a dáme na dno pripravenej nádoby.
- Prelejeme krémom.
- Rovnakým spôsobom vytvoríme aj druhú vrstvu.
- Poprášime kakaom a necháme cez noc uležať v chladničke.
- Podávame.