Zeleninový tatarák z baklažánu

Zeleninový tatarák z baklažánu

Tapenáda je pokrm z kaparov. Poďte si pripraviť baklažánový tatarák s touto prísadou a pochutnajte si ako vo francúzskej reštaurácii.

Ingrediencie:

  • 1 baklažán
  • 1 zväzok tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 3 lyžice kaparov
  • soľ

Tapenáda:

  • 1 lyžica kaparov
  • 1 šalotka
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 4 lyžice čiernych olív
  • soľ

Na servírovanie:

  • 4 kapary
  • sušené paradajky

Postup:

  • Baklažán si umyte a nakrájajte na kocky.
  • Dajte variť do vriacej vody na 1 minútu spolu so zväzkom tymiánu a bobkovým listom.
  • Uvarený baklažán vyberte z hrnca dierovanou naberačkou a dajte do studenej vody schladiť.
  • Nakrájané kapary dajte do fritézy na 2 minúty usmažiť pri 180 °C.

Tapenáda:

  • Šalotku si nakrájajte na plátky a dajte do mixéra spolu so všetkými ingredienciami a rozmixujte.
  • 1 lyžicu tapenády zmiešajte s baklažánom a zamiešajte.
  • Baklažánový tatarák servírujte na tanieriku, pomocou formičky vytvorte hrudku, ozdobte kaparmi, sušenými paradajkami a zvyškom tapenády.
tatarák z baklažánu s kaparmi
Zdroj: marieclaire.fr

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.